1.2.2023. 15:15
0
Poruka iz SAD-a: "Nužno je modernizirati Oružane snage BiH!"
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine susreli su se u Washingtonu s glavnim zamjenikom Vijeća za nacionalnu sigurnost Jonom Finerom, objavila je Bijela kuća.

Modernizacija oružanih snaga i smanjenje ovisnosti Bosne i Hercegovine od energenata iz Rusije glavne su poruke koje su Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić mogli čuti. 

"Istaknuta je opredijeljenost prema suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine.

Finer je naglasio da će SAD nastaviti pozivati na odgovornost aktere koji destabiliziraju BiH i potkopavaju Dejtonski sporazum.

Građanima BiH čestitao je na dobijanju kandidatskog statusa za članstvo u EU decembra prošle godine i snažno pozvao lidere da usvoje reforme u oblasti vladavine zakona koje će ojačati borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala. 

Također, Finer je prenio i da je za SAD od izuzetnog značaja modernizacija Oružanih snaga BiH i diverzifikacija snabdijevanja države energentima kako ona ne bi ovisila od ruskih izvora", stoji u saopćenju iz Vijeća za nacionalnu sigurnost, prenosi SB.


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.