2.2.2023. 13:32
0
Dragan Čović sazvao sjednicu HNS-a
Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH održat će sjednicu u petak, 3. februara, u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s početkom u 11 sati.


Predsjedništvo HNS-a na sjednici će uraditi završne aktivnosti i pripreme vezane uz 11. zasjedanje Sabora, saopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

Kako "Slobodna Bosna" navodi, na 11. zasjedanje HNS-a u Mostaru koje će se održati u subotu, 4. februara, iz susjedne Hrvatske stiže visoka delegacija HDZ-a predvođena premijerom te zemlje i predsjednikom HDZ-a Hrvatske Andrejem Plankovićem.

Podsjetimo, na nedavnom sastanku Čovića i Plenkovića u Zagrebu predsjednik Vlade RH istaknuo je potrebu žurnog formiranja vlasti na svim razinama u BiH, osobito u Federaciji, kako bi se osigurala funkcionalnost svih institucija i države.

-Politički predstavnici u BiH trebaju što skorije otvoriti temu reforme izbornog zakonodavstva kako bi se osigurala puna ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda, osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg. Očekujem kvalitetnu i učinkovitu suradnju Vlade RH i Vijeća ministara po nizu tema koje povezuju Hrvatsku i BiH, kazao je Plenković, navodi SB. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.