2.2.2023. 16:00
0
Vukanović parkirao pred Gradsku upravu Trebinje, policija mu oduzela auto
FOTO: VESNA DUKA
Policija u Trebinju oduzela je vozilo od narodnog poslanika Nebojše Vukanovića.

Vukanoviću su oduzeli vozilo zato što je vozilo parkirao ispred zgrade Gradske uprave Trebinje u Ulici Vuka Karadžića, sa porukom zalijepljenom na šoferšajbi – “Stop mobingu vatrogasaca i radnika”.

“Policijska stanica Trebinje zaprimila je danas u 11.10 sati prijavu iz Gradske uprave Grada Trebinja da je N.V. iz tog grada parkiralo Volvo na trotoar, ispred glavnog ulaza u Gradsku upravu, u Ulici Vuka Karadžića, čime je otežan ulazak strankama, te da je na taj način ugrožena i bezbjednost pješaka u navedenoj ulici”, naveli su iz Policijske uprave Trebinje.

Dodaj da je policija izvršili uviđaj i tom prilikom su privremeno oduzeli putnički automobil.

“O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je navedeno kvalifikovalo kao krivično djelo nasilničko ponašanje”, zaključuju iz policije.

Sam Vukanović kaže da je gradonačelnika pozivao u nekolika navrata u vezi sa navodnim mobingom vatrogasaca, ali mu ovaj nije ništa odgovorio, pa ga je nazvao nasilnikom, a sopstveno ponašanje apsolutno ne smatra nasilničkim.

“Ja ću sada koliko god treba platiti kazne. Mogu da mi daju sedam dana pritvora, mogu da mi napišu 1.000 maraka kazne. Ja znam da sam kršio zakon i ja ću to da platim, ali neka plate i oni drugi koji krše zakon“, kazao je novinarima Vukanović, ističući da su na mjestu njegovog džipa trebali biti vatrogasci koje navodno mobinguju, ali zbog straha i ucjena nisu došli, već su tražili njega da ih štiti.

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.