3.2.2023. 11:01
0
Miletić: SDP je vodio kampanju protiv mene, traže izgovor za koaliciju sa SDA
Zlatko Miletić (Za nove generacije), zastupnik u Parlamentu BiH u razgovoru za FTV komentirao je odnos SDP-a BiH prema njegovoj stranci tokom procesa formiranja vlasti.

On je naveo da su problemi počeli sa njegovim javnim istupom u kojem je govorio o nedostacima sporazuma o partnerstvu u vlasti na državnom nivou.

Kako je naveo, SDP-u ZNG poslužili su za discipliniranje Stranke za BiH i NES-a te da su preko te stranke htjeli "pokazai neku vrstu političke sile".

- Došao sam do informacije da su predstavnici SDP-a na jednom sastanku u Konjicu zvali novinare u 1 sat poslije pola noći, da su ih skupili i uslovno rečeno im platili da vode kampanju protiv mene i da urade bilo šta da me kompromituju na bilo koji način - kazao je Miletić.

On je istakao da će odgovoriti adekvatnom mjerom.

Zastupnik ZNG-a je kazao kako smatra i da je sve što se dogodilo oko izbora delegata u Dom naroda BiH samo izgovor SDP-a da napravi koaliciju sa SDA.

Miletić je naveo da su pojedini članovi SDP-a pokret Za nove generacije nazivali rušilačkim faktorom.

- Stranku koja nema nijednog zastupnika u Federalnom parlamentu, imamo jednog zastupnika u Kantonu Sarajevo. Ukoliko to njima ne treba, OK, to je njihov politički stav. Ja bih najviše volio da se ova trakavica prekine na način da svako poštuje svoje statutarne odredbe - naveo je Miletić.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.