3.2.2023. 11:49
3
Nikšić: Mi smo temelj opstanka osmorke, jer SDP može i s drugima praviti vlast, drugi to ne mogu
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić sinoć je u Tuzli kazao da očekuje novu Vladu FBiH do kraja ovog mjeseca. On će biti zvaničan prijedlog za mandatara za sastav nove Vlade FBiH.

„Imat ćemo dobrano više potpisa nego što je potrbeno u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH da bi se imenovala vlada. Očekujemo imenovanje predsjednika i potpredsjednika FBiH“, kazao je Nikšić napominjući da je Cik potvrdio kandidaturu sva tri kandidata za rukovodstvo FBiH.  

Ističe da su 15 SDP-ovih zastupnika i 16 delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH temelj formiranja i opstanka osmorke.  

„SDP je jedina politička partija koja izlaskom iz osmorke može s nekim drugim napraviti vlast, niko drugi to ne može“, zaključio je Nikšić.

Nakon izbora državnih delegata za Dom naroda PS BiH SDP i njen predsjednik jasno su poručili da SDP niko ne može ponižavati te su postavili određene uslove za dalji nastavak djelovanja osmorke. SDP je ostao bez ijednog državnog delegata. Osmorka funkcioniše u dva bloka, a jedan čine trojka (SDP, NIP, NS) i BHI Fuad Kasumović, a drugi NES, SBiH, PDA i ZNG. Iz SDP-a su jasno poručili da će i na državnom nivou omogućiti samo neophodna imenovanja za funkcionisanje institucija dok se ne uspostavi vlast na nivou FBiH.

Također, Nikšić je dozvolio kantonalnim organizacijama da uđu u pregovore sa svim političkim strankama među kojima je i SDA, a da će konačnu odluku o eventualnim koalicijama donijeti organi partije.

(A. Balićevac)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.