4.2.2023. 18:20
1
Pronađeno zlato u još jednoj općini u Bosni i Hercegovini
Kompanija Lykos Metals, koja je pronašla zlato u općini Jezero kod Jajca, novo nalazište zlata pronašla je i u općini Čajniče.

Ovo iz kompanije navode u podnesku na Australijskoj berzi, gdje se trguje njenim dionicama, prenosi BiznisInfo.ba.

– U nalazištu Majdan u uzorku stijena prijavljeno je do 1,91 g/t zlata, 220 g/t srebra i 13,26 posto olova. U nalazištu Pisonica u uzorku stijena nađeno je do 51 g/t srebra i 2,78 posto olova – naveli su iz kompanije.

Ova dva nalazišta nalaze se u Čajniču. U toku je priprema lokacije za bušenje na ove dvije perspektivne lokacije.

U Čajniču su terenskim istraživanjem identificirana još dva nova područja – Kapov i Tubrojevivi. Zbog zimskih uvjeta, priprema za pristup ovim nalazištima trebala bi započeti u prvom tromjesečju 2023. godine.

Podsjetimo, na tri lokacije na teritoriji bh. općine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata.

- To su pokazali dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području ove općine - saopćio je Miloš Bošnjaković, generalni direktor kompanije Lykos Balkan Metals. Ranije su određene količine zlata pronađene i u Varešu.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.