5.2.2023. 16:00
0
Razočaravajuće mali broj na komemoraciji ubijenima na Markalama: Narodno pozorište bilo skoro prazno
FOTO: Dnevni Avaz
Najviši zvaničnici koji su prisustvovali komemoraciji bili su visoki predstavnik Christian Schmidt i potpredsednik Federacije BiH Milan Dunović.

Razočaravajuće mali broj zvaničnika, ali i drugih koji imaju javne funkcije, je prisustvovao komemoraciji povodom 29 godina jednog od najtežih ratnih zločina u Sarajevu - zločinu na pijaci Markale.

Doslovno prvih pet redova sjedišta Narodnog pozorišta bili su dovoljni za sve one koji su prisustvovali komemoraciji - ostatak prostora je bio prazan. 

Najviši zvaničnici koji su prisustvovali komemoraciji bili su visoki predstavnik Christian Schmidt i potpredsednik Federacije BiH Milan Dunović.

Izostali su pojedini kantonalni ministri, kao i najveći broj kantonalnih zastupnika.

Nije prisustvovao niti jedan čelnik političke stranke, niti mnogi drugi od kojih se očekivalo da će odati počast ubijenim sugrađanima.

Šta je razlog ovom, možemo slobodno reći, ponižavajućem odnosu i prema žrtvama i prema historiji grada, još nije poznat - da li loša organizacija ili neodgovornost i nemoralnost onih koji su trebali prisustvovati, piše Slobodna Bosna. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.