5.2.2023. 16:22
6
Uznemirujuće i monstruozne poruke se pojavile na Facebooku: "Klao bih muslimansku djecu od 1 do 15 godina..."
Banjalučki politički analitičar Srđan Puhalo je upozorio na profil koji se pojavio na društvenoj mreži Facebook. Uz postavljenu fotografiju statusa objavio je i poruku: "Uhapsiti, razoružati i poslati na psihijatriju ili u zatvor.

A objava koju je komentarisao Puhalo je krajnje monstruozna i njome se ponovo poziva na klanje, a glasi: "Klao bi muslimansku djecu od 1 do 15 godina". Od ovakvih poruka svakoj normalnoj osobi se ledi krv u žilama. Fotografija i poruka su objavljeni na stranici pod nazivom "Četnički pokret Republike Srpske". Treba napomenuti da su i poruka i fotografija obrisane nekoliko sati nakon objave. 



Kada vidite ovakvu poruku ne možete, a da se ne zapitate kakav mozak ovo može i pomisliti, a kamoli javno objaviti. Iako nije jedina ovakva poruka na ovoj stranici, definitivno je najmonstruoznija. U onim nešto "blažim" se kaže: "Oj braćo moja, hoćemo li piti turske krvi" i "Ubijao sam i klao za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku".
image
Ludnica ili zatvor za autora ovakvih poruka/Printscreen/


Pri tome među objavama se nalaze fotografije iste osobe na kojima se nalazi sa unucima i unukom, koji su upravo istog uzrasta kakvog bi, ako je suditi prema objavljenim porukama, njihov deda klao.

image

Nepoznat indentitet

Nepoznato je ime i prezime osobe na slikama, iako je vidljivo da se radi o istom čovjeku, jer nigdje na stranici nema podataka o njegovom imenu i prezimenu. Također, za sada nije bez ikakve sumnje poznato da li je čovjek koji se nalazi na fotografijama ujedno i pokretač stranice i da li je on pisao ove poruke.

Ipak, odgovore na sva ova pitanja bez mnogo problema može dati nadležna policijska agencija u BiH, čak i pod uslovom da je neko zloupotrijebio tuđe fotografije. Za očekivati da je da će policijske agencije i dalje pokazivati veliki stepen efikasnosti kada je u pitanju govor mržnje.

Ipak, činjenica jeste da je neko obajvio onakve monstruozne poruke, koje podsjećaju na stradanja Bošnjaka u BiH. a kojima se najavljuju i nova ubijanja. Takav neko, ma o kome se radilo i iz ma kojih pobuda da je postavio takve poruke, ne zaslužuje biti na slobodi. Što bi Puhalo rekao, ili u ludnicu ili u zatvor.

Komentari ispod slika postavljenih na pomenutoj stranici

"Ti si za psihijatrije čovjeće, da ne truješ svojom ideologijom nejač. U Bosni ima dovoljno mjesta da je svih naroda tri puta ovoliko. Mrziti drugog i drugačijeg je bolest, liječi se i ti i svi oni koji se ubijanjem ponose, metcima, noževima. To nije nikakvo junaštvo...."

"Kad vidim ovako nešto shvatim koliko je abortus nekad neophodan. Sram te bilo rođene djece, gade jedan..."

"Ko te pustio sa psihijatrije, treba taj da odgovara...", samo su neki od brojnih koemntara koji su upućeni autoru ove stranice.

(Admir O.)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.