5.2.2023. 19:56
0
Reakcija Aljoše Čampare: Nećemo šutjeti, Milorad Dodik narušava mir i suživot među građanima BiH!
Milorad Dodik današnjom sramotnom objavom na svom profilu na Twitteru duboko je uvrijedio ne samo žrtve masakra na Markala, koji je prije tačno 29 godina izvela Vojska bosanskih Srba, već i sve one koji drže do civilizacijskih vrijednosti.

Masakr iz 1994. za koji je, između ostalog, komandant Vojske bosanskih Srba Stanislav Galić pravosnažno pred Međunarodnim sudom osuđen na doživotni zatvor, Dodik je opisao “lažno opisanim zločinom”.

Milorad Dodik se okomio i na Schmidta
Vrijeđao je i visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je danas na Markalama odao počast žrtvama stravičnog zločina.

“Lažni visoki predstavnik na obilježavanju lažima opisanog zločina. Jedina istina Markala su nevine žrtve, čije ubice će biti poznate kad-tad.

Markale su zločin za koji su dva puta lažno optuženi Srbi i upotrijebljene su kao povod za NATO bombardovanje Republike Srpske”, napisao je Dodik na svom profilu na Twitteru.


Njegov stravičnu objavu komentrao je aktuelni ministar unutrašnih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara.

“Milorad Dodik nalazi se na funkciji predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS. Nažalost, svojim gnusnim i civilizacijski neprihvatljivim izjavama direktno narušava mir i suživot među građanima Bosne i Hercegovine.

Čampara: Sudski utvrđene činjenice
Sudski utvrđene činjenice, za razliku od izjava Milorada Dodika, najbolje govore o karakteru jednog od najstrašnijih zločina takozvane „Vojske Republike Srpske“ – masakru na Markalama.

Na negiranje genocida i zločina nećemo šutjeti.

Nećemo zbog svih žrtava palih u borbi za nezavisnu, demokratsku i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Nećemo zbog njihovih porodica i nećemo zbog budućih generacija”, objavio je Aljoša Čampara, član Naroda i Pravde.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.