6.2.2023. 8:09
0
Ovo je 16-godišnji Emrah Kulačić koji je sebi oduzeo život: Otac mu likvidirao majku pa sebe prije više od godinu dana. Nakon ubistva poslao djeci poruku "da ih voli i da ga više neće biti"
Još jedna tragedija u Zenici obilježila je nedeljno večer. U Klopčama je 16-godišnji mladić oduzeo sebi život pucnjem iz lovačke puške.

Kako prenose lokalni mediji, mladić je rođen 2006. godine. Njegovo ime je Emrah Kulačić koji je u zeničkom naselju Klopče oduzeo sebi život.

Nesretni Emrah oduzeo je sebi život pucnjem iz lovačke puške u porodičnoj kući.

Ovo je još jedna tragedija koju je zadesila porodica Kulačić. Maloljetni Emrah živio je sa sestrom kod svog amidže nakon što mu je otac Mirnes likvidirao majku Halidu zbog ljubomore u Zenici. Očevo tijelo upravo je pronašao nastradali Emrah.

Ovo je tragedija koja je potresla cijeli Zeničkodobojski kanton.

Podsjetimo, Mirnes Kulačić je krajem pretprošle godine ubio svoju bivšu suprugu zbog navodne ljubomore, sa kojim se razvela prije dvije godine.

Zbog ljubomore ubio ženu pa presudio sebi

Iza ubijene Halide, i Mirnesa koji je sebi oduzeo život, ostalo je dvoje maloljetne djece. 

Kulačić je, neposredno nakon što je ubio svoju suprugu, otišao na drugu lokaciju gdje je izvršio samoubistvo.

Kako je tada objavio portal 072info, Mirnes se sa Halidom razveo prije dvije godine. Očigledno nije mogao prihvatiti tu činjenicu, zbog čega je u klasičnoj sačekuši odlučio ubiti Halidu. Učinio je to kada se Halida vraćala kući s posla, sačekao ju je ispred zgrade, a potom ubio na licu mjesta.

Nakon ubistva, Kulačić se vozilom udaljio sa mjesta tragedije i to na lokalitet Talama kod Zenice. Kako saznaje isti portal, on je prije nego će oduzeti sebi život poslao poruku tada 15-godišnjem sinu Emrahu gdje se nalazi, nagovijestio da ga više neće biti i da ih voli najviše na svijetu.

Potresno je i to kako je, pored policije, u potragu za svojim ocem krenuo i 15-godišnji sin, a kojem je Mirnes napisao gdje se nalazi. 

Protest žena

Nakon ubistva koje je potreslo Zenicu, grupa žena se iz tog grada okupila na kružnom toku kod Lamele, koje su mirnim protestima odlučile reagirati na jučerašnje ubistvo u Zenici.

Žene grada Zenice noseći transparente odlučile su poslati brojne poruke kako treba reagirati na vrijeme i spriječiti događaje kao što je bio taj .

"Reagujmo prije nego što nasilnici postanu ubice žena, vaših majki, sestara, kćerki, prijateljica", "Ubijene žene ubili su njihovi partneri, muževi ili bivši muževi koji su ranije optuživani ili osuđeni", "Reaguj, spriječi, prijavi", samo su neke od poruka koje su nosile Zeničanke.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.