6.2.2023. 16:11
0
Crveni krst BiH pokreće apel za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije i Turske
Društvo Crvenog krsta/križa BiH pokrenulo je apel za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije i Turske usljed razornog zemjotresa koji je pogodio dvije zemlje.

S tim u vezi aktiviran je humanitarni broj 17023, čijim pozivanjem donirate 2 KM, a pokrenut je i namjenski humanitarni račun za prikupljanje druge vrste pomoći, odnosno, novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovih zemalja.

Također, Crveni križ Federacije BiH formirao je i jedinicu za brzi odgovor koja je spremna, posredstvom Društva Crvenog krsta/križa BiH, otputovati u misiju i pružiti podršku timovima Crvenog polumjeseca na terenu. Riječ je o jedinici za naprednu prvu pomoć, psihosocijalnu podršku, procjenu, planiranje i koordinaciju u sastavu od 12 članova, uglavnom medicinskog osoblja različitih specijalnosti. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.