7.2.2023. 10:59
0
Oružane snage BiH spremne poslati spasilačke timove u Tursku
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez uputit će danas Predsjedništvu BiH prijedlog za donošenje odluke o hitnom upućivanju specijalističkih timova Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku, pogođenoj katastrofalnim zemljotresom.

Oružane snage BiH spremne su u Tursku uputiti jedan medicinski tim, jedan tim iz inženjerijskog bataljona koji je uvježban za ovakve situacije, kao i jedan tim za spašavanje u nesrećama i prirodnim nepogodama.

Odlukom bi se precizirala tačna brojnost pripadnika OS BiH koji bi bili upućeni za ispomoć Republici Turskoj, na način da njihov odlazak ne bi negativno uticao na normalno fukcionisanje OS BiH.

Ministar Helez očekuje da će pri donošenju odluke o pomoći narodu prijateljske zemlje najviši organi izvršne vlasti Bosne i Hercegovine odlučivati jednoglasno.

Predsjedništvo BiH hitnu odluku može donijeti i na telefonskoj sjednici.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.