7.2.2023. 12:35
0
Udruženja žrtava iz BiH najavili okupljanje ispred Suda i Tužilaštva BiH
FOTO: N1
Predstavnici Udruženja žrtava iz Bosne i Hercegovine najavili su okupljanje ispred institucija BiH.

U srijedu, 8. februara 2023. godine u 12:00 sati okupit će se ispred Suda i Tužilaštva BiH te pozivaju medije da im se pridruže.

- Cilj našeg okupljanja jeste uputiti poruku Tužilaštvu BiH da prestane sa reciklažom predmeta ratnih zločina, da je sramotna činjenica da ni nakon 19 godina nemamo niti jedne optužnice za opsadu: Sarajeva, Goražda, Bihaća…, gradova u kojima je ubijeno na stotine nevinih civila, ali i činjenice da su to bile zaštićene zone UN-a - navode iz Udruženja.

Također, navode dalje, želimo upozoriti na ne sprovođenje Strategije za procesuiranje ratnih zločina, posebno Anexa B u kojem je sadržana i A lista MKSJ.

- Sramotno je da za 19 godina rada Suda i Tužilaštva BiH imamo samo jednu pravosnažnu presudu za genocid u Srebrenici - navodi se u saopćenju.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.