8.2.2023. 13:02
0
Snimak još jedne bahate vožnje u BiH: Vozač nije stao na signale, srušio rampu...
Objavom na svojoj službenoj Facebook stranici, Željeznice RS-a su skrenule pažnju na sve češće probleme sa putnim prelazima i neodgovornim vozačima na istima, ovoga puta na prelazu Vrbanja u Banjoj Luci.

Kako su napisali u svojoj objavi, neoprezni vozač je 6. februara na prelazu Vrbanja uništio rampu koja odvaja automobile od trake kada tu prolazi voz. Naime, vozač je stao ispod rampe kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo, te se rampa počela spuštati. Kada se rampa spustila, vozač je krenuo unazad i povukao rampu sa sobom, uništavajući je u procesu. 



Željeznice entiteta RS su isto tako napomenule da nije ugrožena bezbjednost saobraćaja, zbog oprezne reakcije njihovog osoblja. 

Isto tako, na lice mjesta su izašli i pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka, koji su izvršili uviđaj, navodi službeni kanal Željeznica RS. Pohvalili su se i brzom reakcijom svojih uposlenika, te naveli kako se incident desio u 14 sati i 31 minut, a da je rampa zamijenjena u 16 sati i 20 minuta. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.