9.2.2023. 8:10
0
Vijeće ministara BiH o imenovanjima direktora, ime čelnika OSA-e trojka još nije usaglasila
Vijeće ministara BiH danas će razmatrati brojna imenovanja, ali i informacije o isteku mandata direktora institucija, agencija. Iako te tačke nema na dnevnom redu, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković za danas je najavio i smjenu dirketora OSA-e Osmana Mehmedagića, a imenovanje v.d.. Na jučerašnjem sastanku trojka nije uspjela usaglasiti prijedlog. Iz SNSD-a poručuju da njihov prijedlog za zamjenika ostaje Risto Zarić.

Na dnevnom redu je 16 tačaka koje se odnose na informaciju o isteku mandata direktora, zamjenika direktora, generalnog sekretara Vijeća ministara BiH, članova Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, pravobranioca i dva zamjenika...

Kada je riječ o imenovanjima predloženo je 18 tačaka koja se odnose na imenovanja i to imenovanje direktora i zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima, imenovanje zamjenika direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, direktora i zamjenika direktora Agencije za policijsku podršku, prijedlog rješenja o razrješenju zamjenika direktora Agencije za forenzička ispivanja i vještačenja i Prijedlog rješenja o imenovanju zamjenika direktora Agencije za forenzička ispivanja i vještačenja. Iz Inspektorata MS BiH upozorili su i ministra Nenada Nešića i Vijeće ministara BiH da bi imenovanje direktora bez pristupa tajnim podacima vrlo tajno bilo protuzakonito. 

Vijeće ministara BiH kao tačku 36 će razmatrati rang-listu uspješnih kandidata za izbor direktora i dva zamjenika direktora Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, direktora i zamjenika direktora Granične policije Bosne i Hercegovine i zamjenika direktora Državne agencija za istrage i zaštitu. Mandati su istekli još u maju, a mjesecima Vijeće ministara BiH nije razmatralo predložene rang-liste.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o imenovanju članova/članica Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari spomen-obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. - drugi krug glasanja.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.