13.2.2023. 10:30
0
Pripadnici OS BiH rade sa timovima AFAD-a, IHH-a i spasiocima na pronalasku žrtava
Pripadnici jedinice privremenog sastava OS BiH koji su u petak 10. februara 2023. godine otputovali u Republiku Tursku radi izvršavanja humanitarne misije aktivno rade na ublažavanju posljedica razornog zemljotresa u provinciji Hataya, grad Antakya.


Na osnovu prioriteta koji su definisani od strane turske Državne agencije za elementarne nepogode – AFAD, naši pripadnici rade zajedno sa turskom humanitarnom organizacijom IHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı – İHH) sa kojom takođe sarađuju i pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Novi Grad Sarajevo. 

Svi naši pripadnici se osjećaju dobro i predani su ispunjavanju zadataka, iako su uslovi rada izuzetno teški. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.