16.2.2023. 14:46
5
"Čitav svoj život sam potrošio boreći se za BiH. Danas imam samo traume od imovine, nemam ni biznis, trafiku. Ovo je za mene težak teret i odgovornost jer ja nikad ništa nisam radio polovično"
Nakon što je u rukovodstvo Doma naroda BiH izabran glasovima HDZ-a i SNSD-a, Kemal Ademović se obratio novinarima.

“Ovo je koalicija u kojoj ste pružili ruku na nešto i ono što ste dogovorili morate ispoštovati. Lideri stranaka Trojke su dogovorili i ja sam dobio ulogu da to ispoštujem. Ne bih bio nesretan da nisam izabran. Onda bi možda moja pozicija bila lagodnija samo kao delegata, ovako imam jedno teško breme. Ovo je za mene bila gorka pilula, da na zahtjev Trojke sam sebe predložim što sam vrlo nevoljko uradio, ali sam ispoštovao to što je dogovoreno”, kazao je Ademović.

“Ovo je za mene težak teret i odgovornost jer ja nikad ništa nisam radio polovično. Nikada me nije zapala neka odgovornost koja je ‘ma hajde lako ćemo’. Uvijek me zapadne u teškim trenucima za moju zemlju obnađšanje neke dužnosti u kojoj moram dati maksimum. to ću uraditi i ovaj put”, naveo je dalje delegat NiP-a.

Ademović je kazao da od popuštanja SNSD-u i HDZ-u nema ništa i da su to spinovi.

“Na te spinove koji će doći o potencijalnoj izdaji se možda neću ni referisati jer sam čitav život svoj potrošio boreći se za BiH. Danas imam samo traume od imovine, nemam ni biznis, trafiku. Moja premisa je multietnička država u postojećim granicama, ako mognemo izborit ćemo se za to. Ako ne, ja neću biti taj koji će raditi u nekom drugom stroju”, rekao je.

On je kazao da će raditi na tome da izgradi bh. naciju koja je već prepoznatljiva u svijetu.

“Trebamo izgraditi bh. naciju koja je prepoznatljiva po tome da ne lažemo, da smo odgovorni i principijelni. Mi imamo potencijal i kadrovski i ljudski imamo. Pogledajte u sferi sporta kako dobre momke i djevojke imamo, a tako mala zemlja s malim brojem stanovnika u teškoj političkoj situaciji”, rekao je.

Govoreći o crvenim linijama, Ademović je naveo da je sve ono što je interes BiH crvena linija. Onda je spomenuo kako su se u prošlosti te linije probijane.

“Sve ono što je na štetu BiH je crvena crta. Bilo je u prošlosti nekih aktivnosti koje su prelazile tu crvenu crtu. Npr. revizija presude za genocid protiv Srbije, to je bilo duboko ispod crvene crte i što sam doživio kao lični zemljotres, kao ovaj što se desio u Turskoj. Ko god stane pred medije i kaže da zna rješenje, da zna kako će to završiti, mislim da ne govori istinu”, rekao je Kemal Ademović.

(A. Balićevac)

 
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.