23.2.2023. 16:40
0
Nihad Uk zvanično je mandatar za sastav nove Vlade KS: "Hvala klubovima Naše stranke, SDP-a, NiP-a i SBiH-a"
FOTO: twitter
Izabran sam za mandatara za formiranje nove Vlade Kantona Sarajevo. Hvala klubovima Naše stranke, SDP-a, NiP-a i SBiH-a na ukazanom povjerenju, napisao je Uk na Twitteru.

Šefovi klubova Naše stranke, Naroda i pravde, Stranke za BiH i SDP-a danas su predsjedavajućem Skupštine KS predali potpise kojim prihvataju Uka za mandatara. 

Od danas počinje teći rok za prijedlog imena 12 ministara u Vladi KS, a izvjesno je da će nova Vlada biti potvrđena u drugoj polovini marta. 

Današnjom podrškom i Stranke za BiH potvrđeno je učešće ove stranke u novoj Vladi KS. Još uvijek pregovarački timovi nisu okončali pregovore o resorima. SDP, NIP, Naša stranka i SBiH imaju 23 ruke u Skupštini KS. 

Uk je ranije poručio da će veliki broj ministara iz prethodne Vlade nastaviti obnašati iste funkcije i u novoj Vladi KS. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.