24.2.2023. 21:46
17
Amini Smajlović uručeno pismeno upozorenje sa KCUS-a pred otkaz: Karadžić i Mladić su poletarci za vas. Dirnu ti u dijete, bolesno dijete i ne daju da se liječi..
Amina Smajlović, majka Nadin Smajlović, teško oboljele djevojčice kojoj je uskraćeno liječenje na KCUS-u objavila je da se obračun sa njenom porodicom nastavlja.

Naime, s obzirom da je Amina zaposlenica KCUS-a tvrdi da je menadžment ove ustanove, na čijem je čelu Sebija Izetbegović želi ostaviti i bez posla.

– Dirnu ti u dijete, bolesno dijete i ne daju da se liječi. Kad im se suprostaviš, odluče da ti ukinu egzistenciju, život i tako ušutkaju. Neka su Vaša djeca živa i zdrava, ali ja šutit’ neću. I ne bojim vas se! Malo vam sve do sad, pa ste i disciplinsku pred otkaz smislili. Karadžić i Mladić su poletarci, za vas, poručila je Smajlović.



U dopisu koji potpisuje Izetbegović navedeni su razlozi zbog kojih se Amini Smajlović izriče disciplinska mjera Pismeno upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Podsjećamo Tužilaštvo Kantona Sarajevo je 17. novembra 2022. donijelo odluku o neprovođenju istrage u slučaju djevojčice Nadin Smajlović.

Roditelji Nadin Smajlović su podnijeli krivičnu prijavu protiv ljekara i menadžmenta KCUS-a zbog nepružanja medicinske pomoći i neovlaštenog otkrivanja profesionalne tajne i nesavjesnog liječenja.

(A. Balićevac)

 
17
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.