2.3.2023. 18:51
0
Imenovani članovi UO Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, jednoglasno je donijelo Odluku o imenovanju članova/članica Upravnog odbora (UO) Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, Spomen-obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, s korekcijom na sjednici.

U UO su imenovani Saliha Đuderija i Samir Karić, u ime Vijeća ministara BiH; Aida Baručija, u ime Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH; Mujo Hadžiomerović, u ime Instituta za nestale osobe BiH; Hamdija Fejzić, u ime UO Memorijalnog centra u prethodnom mandatu, te Mirsad Bajrović, u ime Vlade Federacije BiH. Predstavnik Vlade Republike Srpske bit će imenovan naknadno.  

Imenovanje je izvršeno nakon što je članovima Upravnog odbora ranije istekao mandat, a u prošlom sazivu Vijeća ministara BiH nije postignut konsenzus za usvajanje ove odluke.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.