4.3.2023. 18:41
0
Na put ka Turskoj i Siriji krenulo 40 kamiona natovarenih kontejnerima za stanovanje, hranom...
Novi konvoj pomoći Udruženja Pomozi.ba od ukupno 40 kamiona za građane pogođene razornim zemljotresima početkom februara, krenuo je danas iz Sarajeva prema Turskoj i Siriji.

Elvir Karalić, osnivač i predsjednik udruženja Pomozi.ba, podsjetio je da je ovo drugi konvoj pomoći.

"Tu imamo hranu, higijenske proizvode, pelene, imamo 12 potpuno novih stambenih kontejnera, grijalice, deke, garderobu, sve ono što je ljudima potrebno u Turskoj i Siriji", kazao je Karalić te dodao:

"Sada svi kamioni idu do krajnjih destinacija, do potresom pogođenih područja, a onda se dijele na dvije organizacije. Na jednu preko koje ćemo ići u Siriju. U Siriju prvenstveno ide hrana, higijena, pelene, stvari potrebne djeci. Drugi dio ostaje u Turskoj. Mi ćemo učestvovati u samoj distribuciji pomoći u Siriji i u Turskoj. Sa ovim konvojem sad smo na nekih 95 šlepera koji su otišli iz Bosne i Hercegovine. Ovo govori puno toga o našem narodu", rekao je Karalić.

Istakao je da nastavljaju akciju pomoći za Tursku i Siriju, a u narednom periodu planiraju poslati još do 15 šlepera iz Bosne i Hercegovine.

"Sada nastavljamo tamo, prebacujemo se kada je u pitanju rad na terenu, uspostavljanje kuhinja, izgradnja kućica, imamo neke planove u Siriji, postavljanje kontejnera u Turskoj. Tako da ćemo dati sve od sebe da kao organizacija Pomozi.ba opravdamo ogromno povjerenje koje smo dobili od građana Bosne i Hercegovine i da učestvujemo u samoj distribuciji pomoći krajnjim korisnicima", kazao je Karalić.

U konvoju od 40 kamiona neki prevoze igračke za djecu u regijama pogođenih zemljotresima.

Karalić je na kraju apelovao na građane Bosne i Hercegovine da i dalje mogu donirati igračke za djecu Turske i Sirije.

Konvoj od 54 kamiona Pomozi.ba koji je ranije poslan iz Sarajeva išao je do turskog grada Edirnea, odakle je pomoć distribuirana u zemljotresom pogođena područja.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.