8.3.2023. 21:27
1
Bradara: Ponekad pomislim da Lendo nije shvatio šta blokira
Lidija Bradara jučer je preuzela poziciju predsjednice Federacije BiH.

Danas je za BHRT kazala da će njen dio posla oko formiranja Federalne vlade biti završen i prije predviđenog roka od 30 dana, ali da od potpredsjednika FBiH Igora Stojanovića i Refika Lende zavisi dalji proces formiranja vlasti.

Istakla je da je na sastanku sa Nerminom Nikšićem, kandidatom za premijera FBiH, dogovorila dinamiku djelovanja o formiranju Vlade, ali da, kako je rekla, o imenima ministara nisu razgovarali.

Kako je istakla, u novoj Vladi Federacije BiH HDZ-u BiH bi trebalo pripasti 5+1 pozicija. Prokomentarisala je i navode da Refik Lendo neće podržati formiiranje nove vlade.

- Stalno slušam da Lendo neće dati potpis za formiranje Vlade, ali ja to nisam još vidjela. On nije imao priliku ni vidjeti ko će sve biti u Vladi, rekla je, te dodala kako se nada da će Lendo ipak prihvatiti saradnju.

- Ja ponekad pomislim da Lendo nije shvatio šta on blokira, ali mislim da će se vremenom kolega Lendo uključiti u ovaj proces, navela je.

Kazala je kako s nada dobroj saradnji sa potpredsjednicima FBiH Stojanovićem i Lendom.

- Ja se nadam da ćemo na ljudskoj razini imati dobru komunikaciju i dobru suradnju. Ako se vi na startu ne možete dogovoriti, onda to stvara niz problema, dodala je.

Naglasiila je da je nužno da se svi politički akteri najprije trebaju pokušati dogovoriti o formiranju vlasti. 

- Ja sam pristalica konsenzusa, dogovora. Ispoštovaću mogućnost da se dogovorimo. U slučaju da se ne dogovorimo, vidjećemo šta dalje, navela je.

Nije komentarisala postoji li mogućnost da SDA uđe u Vladu.

- Pustite da se dogovorimo, pa ćemo vidjeti dalje, kazala je.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.