10.3.2023. 16:09
0
Vijeće ministara BiH naknadno će se izjasniti o osnovici za plaće
Vijeće ministara BiH danas nije usvojilo Dokument okvirnog proračuna kao ni Nacrt zakona o Proračunu niti osnovicu za obračun plaća za 2023. godinu jer sjednica koja je trebala biti nastavljena popodne zbog obaveza ministara nije nastavljena.

Prema fotografijama koje su poslali iz Vijeća ministara BiH na sjednici nije bilo ministra Elmedina Konakovića i Sevlida Hurtića koji je na službenom putu. 

Kako je saopćeno, Vijeće ministara BiH će naknadno razmatrati Dokument okvirnog proračuna institucija (DOP) Bosne i Hercegovine za razdoblje 2023. - 2025. godine i Nacrt zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu, s obzirom na to da zbog vanrednih obaveza članova Vijeća ministara BiH sjednica nije nastavljena u popodnevnim satima, kako je bilo planirano.

Tada će se Vijeće ministara BiH izjašnjavati i o prijedlozima tri odluke, i to o visini osnovice za obračun plaće i o visini regresa za godišnji odmor zaposlenim u institucijama BiH za 2023. godinu, kao i o izmjenama i dopuni Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine na troškove smještaja, naknadu za odvojeni život i naknadu za privremeno raspoređivanje. 




(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.