12.3.2023. 15:59
0
Danas je najtoplije u Trebinju, a evo šta kaže za sutra Nedim Sladić
Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan Sedlo, Sokolac 4; Srebrenica, Zvornik 7; Bijeljina, Gradačac, Livno, Sarajevo, Tuzla 8; Doboj 9; Banja Luka, Bihać, Zenica 10; Prijedor, Sanski Most 11; Široki Brijeg 12; Mostar 13; Neum, Trebinje 14.

Sutra se, prema prognozi FHMZ-a, u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, dnevna od 13 do 19 °C.

U Sarajevu sunčano. Tokom poslijepodneva umjereno naoblačenje. Jutarnja temperatura oko -1, a dnevna oko 14 °C.

O tome kakvo nas vrijeme očekuje prvog radnog dana naredne sedmice, oglasio se i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić, čija je trenutna adresa u Velikoj Britaniji. On je, podsjećamo, prošle godine primljen na master studij Fakulteta za meteorologiju i klimatologiju Univerziteta u Readingu.  

"Bosna i Hercegovina sutra ponovo od 15 do 20 °C, a mi na Otoku se spremamo također za 15 °C, ali za razliku od umjerene Bosne, ovdje uz olujne do orkanske udare juga", napisao je Sladić na svom Facebook profilu. 



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.