12.3.2023. 22:18
0
Na poziv gradonačelnice Benjamine Karić, Draginja Vuksanović Stanković dolazi u Sarajevo
Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković će na poziv gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić boraviti u ponedjeljak 13. marta u Sarajevu.

Tom prilikom će se sastati i sa članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem. 

"Tradicionalni dobri odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a posebno građana dvije države nebrojeno puta su dokazani. Poslanica Vuksanović Stanković je rado viđena u BiH, posebno zbog njenog iskrenog zalaganja za mir i suživot, razvoj građanskog društva i evropsku i evroatlanstku perspektivu te zemlje", navodi se u saopštenju SDP-a Crne Gore.

Posebnu pažnju posvetila je, podsjećaju iz SDP-a, suočavanju sa istinom i borbom protiv nasljeđa ideologija koje su dovele do krvavog rata u BiH, koji je odnio preko 100.000 života, tako da je na poziv 'Majki Srebrenice' nekoliko puta učestvovala u komemoraciji žrvama genocida koja se održava svakog 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima.

"Zbog ovih posjeta, ali i jasnih poruka otpora politikama mržnje i netrpeljivosti, poslanica Vuksanović Stanković je bila na meti ozbiljnih prijetnji od strane negatora i promotera genocida", ističe se u saopćenju.

Svaka posjeta susjednim zemljama je, ocjenjuju u SDP-u, prilika da se pošalje poruka o značaju očuvanja dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa u regionu kao "temeljnoj osnovi očuvanju mira i stabilnosti i da se i riječima i djelima dokaže značaj dobrosusjedskih odnosa".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.