15.3.2023. 11:51
1
Ivana Marić: Nije svaki osmijeh poziv za štipkanje po dupetu, posebno ako su u pitanju ohrdani kenjci. Mi volimo da nas štipne samo muškarac koji nam se sviđa
Velika prašina podigla se oko optužbe producentkinje Lejle Kašić da ju je Rambo Amadeus seksualno uznemiravao nakon snimanja emisije. Rambo se nakon njene objave oglasio na profilu svog Facebooka i pokušao da opravda svoj postupak.

Danas je o seksualnom uznemiravanju u kojem su žrtve pripadnice nježnijeg pola, na svom facebook profilu pisala, politička analitičarka Ivana Marić. Njenu objavu prenosimo vam u cijelosti.

Dragi muškarci, u pravu ste, mi žene volimo da nas muškarci dodiruju pa čak i štipnu, ALI samo onaj muškarac koji nam se sviđa, s kojim smo u vezi ili braku, a ne i svaki kojem se nasmijemo i prema kome smo ljubazne, pa on to pogrešno shvati kao koketiranje i poziv za pljuskanje i štipkanje po dupetu, posebno ako su u pitanju ohrdani kenjci (Pardon my French). 

Možda će vam zvučati nevjerovatno, ali "čak" i žene u minjacima i sa dubokim dekolteom žele i zaslužuju poštovanje. To je garderoba, a ne licenca za silovanje. Sve su to nečije majke, sestre i kćerke. Pristojnim ponašanjem prema drugima, Vi pokazujete kakvi ste Vi, a ne kakvi su ti drugi. Ako ne možete da suzdržite seksualne nagone, onda se idite liječiti. Ugledajte se u tome na žene, koje ne hodaju okolo i ne štipkaju muškarce za dupe, a nije da to nisu nikada poželjele uraditi. Nismo zvijeri, ljudi smo i trebali bismo biti u stanju da suzdržimo svoje seksualne nagone.

Mislim da ne postoji žena koja tokom svog života nije iskusila neki neželjeni dodir muškarca, bilo da se radi o "slučajnom" češanju o nju, "fatanju" još u osnovnoj školi, neprikladnom diranju prilikom razgovora ili pozdravljanja, pohothno gledanju tzv. balavljenju, dodirivanju po intimnim dijelovima ili ozbiljnom seksualnom zlostavljanju pa i silovanju. Koliko muškaraca znate da su imali tako neugodna pa i traumatična iskustva? 

NIje bitan konkretan slučaj, nije bitno kako je žena bila obučena, nije bitno da li je bila ljubazna i susretljiva, bitno je da poštujete sve žene bez obzira na sve i da ih ne dirate i ne štipkate. I dajte se naučite suzdržavati, ipak ste vi taj neki jači spol. Jel'! Toliko od mene!

Većina muškaraca koje poznajem su vrlo pristojni i poštuju druge, ali je u društvu još uvijek mnogo onih koji ne znaju gdje je granica koju ne bi smjeli prelaziti. Da bi to naučili mora postojati kazna, bilo da ih osudi društvo ili sudovi.





(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.