15.3.2023. 13:52
1
Šta piše u Interpolovoj potjernici, za šta se sumnjiči Azra Šabanović
Pripadnici MUP -a KS jučer su u Sarajevu uhapsili 22- godišnju studenticu Azru Šabanović iz Brčkog, zbog sumnje da je učestvovala u likvidaciji Ranka Radoševića Eskobara (54) u Rušnju, u Srbiji.

Šabanović je uhapšena u Studentskom domu na Bjelave, gdje bila nastanjena.

Sumnjiči se da je ukrala Golf 4

Rodom je iz Brčkog gdje je završila Gimnaziju, a u Sarajevu studira na Fakultetu političkih nauka, na odsjeku Socijalni rad.

Ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf 4 kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pompe, a nakon ubistva pobegli. 

Šabanović, koju su uhapsili pripadnici MUP-a KS jučer, lišena je slobode po Interpolovoj potjernici iz Beograda.

U potjernici se navodi, kako "Avaz" saznaje da je osumnjičena za pomaganje u teškom ubistvu.

Nalazi se u Tužilaštvu BiH

Ona se nalazi na ispitivanju u Tužilaštvu BiH. Pitanje je hoće li biti izručena Srbiji, s obzirom da je državljanka BiH.

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar iz Nikšića ubijen prošle sedmice na pumpi u Rušnju sa čak sedam hitaca iz pištolja.

Stefan Z. (28) i Luka V. (26), osumnjičeni za ubistvo, uhapšeni su prošle sedmice u štek stanu u Novom Beogradu zajedno sa djevojčicom od 17 godina koja je bila sa njima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je u potrazi za Markom Pjanovićem iz Brčkog. On se nalazi na Interpolovoj potjernici koju je raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, kao i za Šabanovićkom.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.