17.3.2023. 12:11
0
Dodik: RS je demokratsko društvo, ali povorka ponosa, ne može!
Sutra se u Banjoj Luci treba održati prva “Parada ponosa”. Ne bi to bila klasična šetnja ulicom, nego su iz organizacije Bh. povorka najavili održavanje dva događaja. Jedan je prikazivanje filma, a drugi zabava uz ples i muziku.

Dodiku to smeta, a jučer je to prokomentarisao riječima na Twitteru kako je Republika Srpska demokratsko društvo, ali da tamo ne može “Povorka ponosa”.

“Nadležni organi Republike Srpske treba da razmotre mogućnosti da planirane aktivnosti u okviru “Povorke ponosa” u Banjaluci ne budu održane, zbog opravdanih razloga koje su navela brojna udruženja i organizacije”, smatra predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Kaže da mu se posljednjih dana veliki broj udruženja i organizacija obratio pismima u kojima izražavaju zabrinutost i veliku uznemirenost zbog najave održavanja aktivnosti u okviru “Povorke ponosa” najavljenih za subotu, 18. mart, u Banjaluci.

“Zbog opravdanih razloga koje su naveli, smatram da nadležni organi treba da razmotre mogućnosti kako bi s organizatorima najavljenog skupa dogovorili da se planirani događaji ne održe”, naveo je Dodik.

Dodik je poručio da je Republika Srpska demokratsko društvo i da svaka organizacija koja promoviše prava pojedinaca ima sasvim dovoljno mogućnosti da ih sprovodi na način koji kod drugih neće izazivati revolt ili da im se suprotstavljaju na način koji nije u interesu društva u cjelini.


(Admir O.)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.