17.3.2023. 15:34
0
Osumnjičen za ubistvo Eskobara: Pjanoviću određen pritvor u trajanju od 18 dana
Sud Bosne i Hercegovine odredio je privremeni pritvor za Marka Pjanovića koji je optužen za učešće u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar iz Nikšića, potvrđeno je za Oslobođenje.

Pjanović je 15. marta uhapšen u Bijeljini na osnovu Interpolove potjernice. Prethodno je u Sarajevu uhapšena Azra Šabanović, zbog sumnje da je učestvovala u mamljenju Nikšićanina na benzinsku pumpu u Rušnju na kojoj je i ubijen.

Pjanović se u sudnici pojavio u pratnji svog advokata Igora Kovačevića, koji je za Oslobođenje rekao da se njegov branjenik protivi izručenju Srbiji.

- Moj branjenik ima suprugu i dijete, te smo zbog toga predložili da mu se odrede mjere zabrane, kazao je Kovačević.

Sud Bosne i Hercegovine je 17.3.2023. godine u predmetu Marko Pjanović (S1 3 K 045269 23 Eks), u postupku izručenja potraživanog po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Beograd, Srbija, odnosno potjernici Interpola NCB Sarajevo, raspisanoj u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Republike Srbije, odlučujući o određivanju mjere privremenog pritvora prema potraživanom, nakon održanog ročišta povodom lišenja slobode, donio rješenje kojim je potraživanom Marku Pjanoviću određen privremeni pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže 18 (osamnaest) dana od dana lišenja slobode, odnosno od 15.3.2023. do 1.4.2023. godine ili do nove odluke Suda.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.