18.3.2023. 14:56
0
Glavni odbor SDA: Zaustaviti Dodika, neka Ambasada SAD iznese dokaze protiv nas i Mehmedagića
Stranka demokratske akcije (SDA) održala je danas redovnu sjednicu Glavnog odbora ove stranke na kojoj su donijeli nekoliko zaključaka u vezi sa najvažnijim temama u državi trenutno.

Zaključci se odnose na poziv međunarodnoj zajednici da sankcioniše one koji podrivaju BiH, a još jednom su Američku ambasadu pozvali da dostave dokaze o SDA-ovom kriminalu i korupciji.

Hoće dokaze

- SDA poziva Ambasadu SAD da javnosti predoči dokaze protiv SDA o navodnoj blokadi, korupciji i posljednjim optužbama u vezi sa bivšim direktorom OSA-e Osmana Mehmedagića -  pročitala je Jasmina Bišćević-Tokić čitajući zaključke sa sastanka.

Ona je istaknula da je jedini cilj tih obrazloženja Američkog ministarstva finansija da se SDA istisne iz vlasti. Slično su kazali i za oduzimanje master zvanja Sebiji Izetbegović.

U četvrtom zaključku su se dotakli upravo njene diplome, odnosno nedavne situacije u kojoj je Senat Univerziteta u Sarajevu oduzeo zvanje direktorici KCUS-a.

- Odluka poništavanja zvanja je dio politički motiviranih odluka, čiji je cilj podrivanje SDA u procesu formiranja vlasti - kazala je Bišćević-Tokić.

Neustavno formiranje Vlade FBiH

U petom zaključku pozivaju Osmorku da odustane od namjere da u Ustavni sud BiH imenuje kadar HDZ-a jer bi, kako navode, "u zamjenu za poziciju u vlasti, tako isporučili HDZ-u Ustavni sud BiH".

Na kraju naglašavaju da se vlast može formirati isključivo u skladu sa Ustavom FBiH i dogovorom stranka koje imaju predstavnike u rukovodstvu FBiH. Stoga su pozvali da se prestane s pokušajima neustavnog formiranja Vlade FBiH.

- Dođite pameti ljudi, pročitajte Ustav, ne možete tu stvar raditi bez nas - poručio je Bakir Izetbegović nakon sjednice.


(Admir O.)

SDA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.