19.3.2023. 17:04
2
Konaković izazvao novi skandal u Zagrebu: Na pitanje da li je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu odgovorio "da će to zadržati za sebe"
Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik stranke Narod i pravda ponovo je danas boravio u Zagrebu, ali se ni ovaj put nije proslavio.

Nakon nedavne diplomatske posjete Hrvatskoj, poslije koje se morao pravdati da nije pozvao Hrvatsku i dao joj dozvolu da se miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, Konaković je danas gostovao u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u i na pitanje je li Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu je kazao:

"E to su teme, sad interpretacija pravnika po kojoj se u toj presudi šestorci za udruženi zločinački poduhvat može iščitati definicija u kojoj se kaže da je to projekat banovine u kojoj je živio Tuđman i da je upravo on bio taj. I je li on bio taj preko ljudi iz Bosne i Hercegovine ili je učešće bilo formalno, to su te teme koje bi nam ovdje danas eksplodirale i bit ću tu diplomata da zadržim taj odgovor za sebe", odgovorio je Konaković na postavljeno pitanje. 


(Ajdin B.)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.