20.3.2023. 13:16
1
Ćudić pita Konakovića i Krišto zašto nema ratifikacije sporazuma o kretanju s ličnim kartama u zemljama regiona
Zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu PS BiH Sabina Ćudić na današnjoj sjednici je postavila zastupničko pitanje upućeno ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću i predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto. No, oni nisu prisutni na sjednici, te bi Ćudić trebala dobiti pisani odgovor.

Ćudić je napomenula da je 3. novembra 2022. godine potpisan sporazum zemalja regiona o liberalizaciji kretanja odnosno samo sa ličnim kartama unutar zemalja regiona na šta se obavezala i BiH.

„23. februara povučena je sa dnevnog reda Vijeća ministara BiH ova tačka dnevnog reda i s obzirom da sada već imamo uvid u dinamiku kojom se kreću sve zemlje regiona u ratifikaciji ovog sporazuma, BiH se nalazi na samom njegovom dnu. Nije razmatrano niti u domovima Parlamenta, niti u Vijeću ministara BiH. Koju dinamiku misli sprovoditi BiH u ovom procesu, da li misli pratiti zemlje iz susjedstva. Albanija i Kosovo su ratificirali ovaj sporazum i u vladama i u parlamentima dok su druge zemlje to učinile u vladama, potrebno je da svoju ratifikaciju dožive i u zakonodavnim tijelima, pa me zanima koji je plan BiH kada je u pitanju ovaj vid regionalne saradnje“, pitala je Ćudić.

No, zbog odsutnosti Konakovića i Krišto odgovor neće odmah dobiti.  

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.