20.3.2023. 16:05
5
Begić provocirao kolegice pa ga Ćudić "potopila": Znak impotencije je kada se neko obraća na taj način. Ako mi još jednom zaprijetite tim prstom, po njemu ćete i dobiti
U Predstavničkom domu Parlamentu BiH vodi se rasprava o mišljenjima Ustavnopravne komisije u vezi sa izmjenama Krivičnog zakona BiH.

Nakon što je objasnio šta znači suverenitet, Zlatan Begić je predložio zastupnici NiP-a Miji Karamehić Abazović da konsultira državnog ministra vanjskih poslova ako "želi saznati šta je tajna predaja suvereniteta".

Poručio je zastupnicama Karamehić Abazović i Ćudić te njihovim kolegama da su loši glumci, ali da su ozbiljniji, tada bi sjednica Parlamenta bila horor, ali da je ustvari samo tragikomedija.

- Mi tražimo da se suverena volja izrazi kroz institucije i da država učestvuje u evropskim integracijama. Nema niko pravo da dogovara ovdje rješenja koja idu ka novim oblicima diskriminacije. Barem nemojte biti toliko samouvjereni kada nešto govorite. Ovo je odbrana intersa koalicije, ne smijete ovo podržati od Dodika pa ste krenuli kako to obično radite sa cikom i vriskom. Već ste sve što ste imali o sebi rekli - poručio je Begić.

Istakao je da vladajućima smeta u uslovima općeg napada na suverenitet BiH Željko Komšić i prijedlog zakona koji štiti suverenitet zemlje.

- Sve je to u redu da se ne radi o pitanju koje je jako teško. Suverenitet ove zemlje se rastura na sve strane. Imamo mi ovdje političari koje sa strancima dogovaraju neustavno rješavanje državne imovine - kazao je Begić.

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić odmah je reagirala na izjave Begića.

- Uvijek je znak impotencije kada se na taj način neko obraća kolegicama. Kada se neko na Vaš način obračunava sa kolegicama. Ako mi još jednom zaprijetite tim prstom, po njemu ćete i dobiti. Kad to kažem, to je tako - poručila je Ćudić.

Zastupnica Karamehić Abazović poručila je Begiću da će ga prijaviti te da će na takav način regirati na njegove "prizemne i primitivne izjave".

- Kada budete koristili termine koji insinuiraju spol ili kvalifikacije koje imate, a vidim da ste oštri u napadanju kolegica, to će vam se manifestirati prijavama - kazala je.

Begić je nakon toga zamolio predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH da ga zaštiti jer je napadnut na spolnoj osnovi.

(Ajdin B.)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.