21.3.2023. 8:43
0
Špirić kritikuje Osmorku: "Nemaju sporazum, ne poštuju zaključke"
FOTO: Dnevni Avaz
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić smatra da se problemi iz Federacije BiH nastoje premjestiti na nivo institucija BiH.

Tvrdi da stranke Osmorke nemaju međusobni sporazum. Time, kako kaže, ne poštuju zaključke zajedničkog kolegija oba doma Parlamenta BiH.

Povodom nekonstituisanja zajedničkih komisija oba doma Parlamenta BiH, koje je bilo zakazano za jučer, Špirić je rekao da “ovo nije prvi put da stranke iz FBiH blokiraju procese konstituisanja vlasti i odustaju od kompromisa”.

“Kada smo razgovarali, sve strane su bile na liniji kompromisa kako bismo što prije imali Parlamentarnu skupštinu u punom pogonu”, rekao je Špirić.

Smatra da je problem u strankama Osmorke. Odnosno, kako kaže, to što se svi pitaju ili se niko ne pita, te da oni, prije svega, treba da definišu međusobne odnose.

Komentarišući usvajanje Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH u Predsjedništvu BiH, Špirić je rekao da je Dom naroda spreman da kroz poslovničke procedure usvoji budžet do 31. marta.

Međutim, ističe da to treba da uradi Predstavnički dom kome je Predsjedništvo uputilo ovu odluku na usvajanje, prenosi RTRS.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.