21.3.2023. 18:42
0
Posjeta nije prošla idealno, Borjani Krišto upućena kritika: Evo šta je EU zamjerila našoj zemlji
Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, jučer i danas boravi u zvaničnoj posjeti Briselu tokom koje je održala niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima.

Tako se Krišto jučer u Briselu sastala sa predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, a Metsola se nakon sastanka oglasila na društvenim mrežama.

Metsola je izjavila da je odluka EU o davanju kandidatskog statusa našoj zemlji bila prava odluka, te je pozvala na provođenje neophodnih reformi.

- Sretna sam što mogu poželeti dobrodošlicu prvoj ženi predsjedavajućoj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Status kandidata za članstvo u EU je bila važna i pravovremena odluka. Sada je vrijeme da se provedu reforme, rekla je Metsola.

Uputila je predsjednica EP-a i jednu kritiku Borjani Krišto, ali koja se generalno odnosi i na neke druge političke zvaničnike u našoj zemlji. 

Riječ je o provođenju sankcija Rusiji i Bjelorusiji.

- Sankcije Rusiji i Bjelorusiji moraju se u potpunosti implementirati, kazala je ona.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.