21.3.2023. 21:05
0
I načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a Zoran Čegar završio u izvještaju State Departmenta
Američki državni sekretar Antony Blinken objavio je novi izvještaj o stanju ljudskih prava u svijetu. Jedan dio izvještaja posvećen je i načelniku Sektora uniformisane policije FUP-a Zoranu Čegaru koji je privremeno suspendovan zbog prijetnji novinarki Centra za istraživačko novinarstvo (CIN).

“Zoran Čegar, načelnik Sektora uniformisane policije Federacije BiH, prijetio je 26. oktobra novinarki Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva. Novinarka CIN-a radila je priču o Čegarovoj kupovini višemilionskih nekretnina u BiH i Hrvatskoj te ga je kontaktirala kako bi zatražila intervju. Čegar je to odbio te je preko telefona prijetio i psovao novinarki govoreći “Nemoj više da me zoveš, da ti ne bih došao”, a novinarku je nazvao “četnikušom” – termin koji se odnosi na srpske nacionalističke borce koji se često koristi kao pogrdni naziv za Srbe općenito.

Sutradan je novinarka CIN-a pitala Čegara za komentar ispred Općinskog suda u Dubrovniku u Hrvatskoj, gdje je počelo suđenje Čegru za prijevaru. Čegar je burno reagovao i zaprijetio “Ne teraj me da ti iščupam grkljan!” Čegara je 3. novembra, na zahtjev ministra unutarnjih poslova FBiH Aljoše Čampare, suspendirao s dužnosti zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman”, navodi se u izvještaju State Departmenta.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.