22.3.2023. 20:26
0
Dalija Konaković objavila prijetnje koje dobiva SDA botova
Dalija Konaković, supruga ministra vanjskih poslova i lidera NiP-a Elmedina Konakovića, na svom Twitter profilu objavila je užasne screenshotove prijetnji koje dobija.

Na fotkama se mogu vidjeti profili glavnih SDA botova kao što je Jasmin Mulahusić.

Još od 2019. godine, Hasanbegović-Konaković naglašava da je na meti orkestriranih napada, no ovakvi izljevi mržnje i prijetnji postali su posebno zastrašujući nakon što je nedavno saopćila da ona i suprug očekuju drugo dijete.




“Kažu da su “digitalna patriotska brigada”. Znamo već ko ovo podstiče, kreira i ko podržava. Oprostite zbog vulgarnosti. Dio “albuma lijepih želja” koje od njih dobijam zadnji mjesec. Direktne kletve za mrtvorođenče namjerno preskačem, odbijam prihvatiti da to neko može napisati”, navela je, uz objavu fotografije na kojoj je sadržan cijeli niz sramotnih i zastrašujućih poruka.

“Ja sam na meti grupe lažnih i pravih profila koji orkestrirano i organizovano, sa smišljenom agendom, pokušavaju lažima i konstrukcijama da me diskredituju, unište reputaciju, ili u najgorem slučaju – da treću osobu izazovu da me napadne. Sve je uredno prijavljeno Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Moj slučaj duže od tri i pol godine stoji u njihovim ladicama. Napadi ne prestaju ni do današnjeg dana, a uključuju i moju širu porodicu”, saopćila je nedavno Hasanbegović-Konaković za platformu “Safe Journalists”, posvećenu sigurnosti medijskih radnika.


(Admir O.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.