22.3.2023. 22:04
3
Marićka stala u odbranu Dalije Konaković: Sve to dolazi iz krugova SDfA koji se pretvaraju da su vjernici
Dalija Konaković, supruga ministra vanjskih poslova i lidera NiP-a Elmedina Konakovića, na svom Twitter profilu objavila je zastrašujuće prijetnje koje dobija preko društvenih mreža, ali i na ulici.

“Direktne kletve za mrtvorođenče namjerno preskačem, odbijam prihvatiti da to neko može napisati”, napisala je Konakovićka.

Večeras je na svom Facebook profilu u njenu zaštitu stala politička analitičarka Ivana Marić.

Marićka kaže da je najgore od svega što Dalija Konaković nije u politici, već je samo supruga političara kojem napadači zavide.

Njenu poruku prenosimo u cjelosti.

“Poruke koje Dalija Hasanbegovic Konakovic dobija su jezive. Posebno je ogavno to što ona nije direktno u politici, već ove poruke dobija zato što je supruga političara kojeg oni ne podnose i kojem zavide. Još odvratnije je to što to dolazi iz krugova SDfA, koji se pretvaraju da su vjernici i da im je porodica svetinja.

Nažalost, mnogi od nas primamo slične poruke, neke od njih sam postavila da vidite šta pišu. Problem je što skoro ništa ne možemo uraditi protiv toga. Vrlo rijetko se desi da nekoga osude za on-line nasilje. Zbog toga je vrlo bitno da nešto poduzmemo po tom pitanju jer od zgražavanja nema koristi.

Parlamentarce moramo natjerati da rade posao za koji ih jako dobro plaćamo i da donesu zakone koji će omogućiti da se ova vrsta nasilja kažnjava i to ne samo prijetnje, već i uvrede. Nakon toga trebamo vršiti pritisak na pravosuđe da takve slučajeve procesuiraju, a ne da ih odbacuju ili drže u ladicama.

Kažnjavanje je jedini jezik koji nasilnici razumiju. Ako par njih bude odgovaralo za to, ostali će dobro razmisliti prije nego pošalju ovakvu poruku i prije nego uzmu pare od stranke da napadaju njihove oponente, kritičare i neistomišljenike.

Neke od nas ovakve poruke ne zaustave i ne zastraše, ali je problem što mnogi ljudi zbog toga ne žele javno izražavati svoje stavove. U takvoj situaciji stavovi glasne i nasilne manjine, postaju prevladavajući, dok je stvarna većina ušutkana. To je vrlo opasno za demokratiju i razvoj društva”, napisala je Marićka.





(Admir O.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.