24.3.2023. 11:00
0
Sebija Izetbegović pitala Nihada Uka: "Ko progoni one koje imaju prave i istinske diplome, ko zavarava javnost lažnim diplomama?"
Mandatar za sastav nove Vlade KS Nihad Uk (Naša stranka) predstavio je ekspoze, a nakon toga su zastupnici postavljali pitanja.

Riječ je uzela i zastupnica SDA i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, koja je govorila o diplomama.

- Što se tiče Univerziteta u Sarajevu, trebalo bi da znate, da UNSA nikada u historiji nije imao manje upisanih studenata, samo 21.000, a u Nišu je npr. 30.000. Ko upošljava toliko uposlenika, ko podržava napredovanja bez uslova, ko zavarava javnost lažnim diplomama i progoni one koje imaju prave i istinske diplome. Sve će to se mandatar s resornom ministricom morati poraditi – kazala je Sebija Izetbegović.

Podsjećamo, ranije je Senat Univerziteta u Sarajevu poništio diplomu sa postdiplomskog studija Sebiji Izetbegović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.