24.3.2023. 11:08
2
Dodik: Uskoro zakon kojim će LGBT aktivistima zabraniti prilazak obrazovnim institucijama. Znači neće moći da rade, da prilaze i da vrše propagandu
Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik najavio je da će u RS biti donijet zakon kojim će pripadnicima LGBT zajednice biti zabranjen prilaz obrazovnim institucijama.

"Znači, vrtići, škole, fakulteti, neće moći da rade, neće moći da prilaze, neće moći da vrše propagandu", rekao je Dodik sinoć u intervjuu za prnjavorsku "K3" televiziju.

On je rekao da je to "institucionalna odgovornost vlasti u RS, koje na taj način žele da sačuvaju, kako je kazao, tradicionalne i porodične vrijednosti" ljudi u Srpskoj.

Povod za ovo je nadevani napad huligana na aktiviste LGBT zajednice i novinare u Banjaluci, za koji su iz “Bh. povorke ponosa” optužili Dodika i gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića da su svojim stavovima i izjavama izazvali taj napad.

Napadnuti pripadnici LGBT zajednice i novinari bili su primorani da napuste Banjaluku i Republiku Srpsku jer policija nije mogla da im garantuje bezbjednost, prenosi "Nedeljnik".

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.