25.3.2023. 9:48
0
Ćamil Duraković nakon mučnog napada na povratnike u Višegradu: Policija RS-a je ta koja nam je prije nekoliko dana poslala poruku da vlastitim građanima nije u stanju obezbjediti sigurnost
Potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković najstrožije je osudio napad na dvoje povratnika, starijih ljudi iz Višegrada, Fadila i Ajšu Memišević, koji su preksinoć u povratničkom selu Omeragići kod Višegrada mučki napadnuti i brutalno pretučeni od strane, za sada, nepoznatih maskiranih lica.

Cijela kuća je ispreturana, a oni sa vidnim povredama prevezeni u Dom zdravlja u Višegradu.

"Nažalost, živimo u ambijentu u kojem je vlast svojim odnosom prema sigurnosti građana ohrabrila nasilničko ponašanje. Želim da vjerujem da ovo nije refleksija dešavanja i huliganskih napada u Banjoj Luci, ali isto ne isključujem. Nažalost, policija je ta koja nam je prije nekoliko dana, poslala poruku da vlastitim građanima nije u stanju obezbjediti sigurnost. A nje su lišene najranjivije kategorije našeg društva", naveo je Duraković.

Zahtijeva od policije entiteta RS da "ozbiljno shvati svoju ulogu u našem društvu".

"Želim da vjerujem da će odmah reagovati i pronaći počinioce ovog podmuklog i svirepog zločina, počinjenog nad dvoje nedužnih i nemoćnih staraca. Najstrožije osuđujem svaki vid nasilja, ali ovaj me je posebno pogodio i pomutio moje ramazanske radosti. Apelujem na predstavnike međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini da ozbiljno uzmu u obzir ambijent koji je stvoren destruktivnim politikama i djeluju konkretno s ciljem poboljšanja ove mučne svakodnevnice svih građana Bosne I Hercegovine", poručio je Duraković.


(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.