26.3.2023. 7:45
0
Građani smanjuju štednju a povećavaju kredite
FOTO: Ilustracija
Građani Republike Srpske unazad dvije godine sve više povećavaju kreditnu zaduženost, a istovremeno smanjuju štednju u bankama.

Po podacima Agencije za bankarstvo RS, krediti građana su na kraju 2020. godine iznosili nešto više od 2,5 milijardi KM, a na kraju prošle godine oko 2,9 milijardi KM.

S druge strane, štednja građana u bankama u Republici Srpskoj na kraju 2020. godine iznosila je gotovo 2,5 milijardi KM, a na kraju prošle godine je smanjena za 124,7 miliona KM piše Srpskainfo

Osim toga, građani su na tekućim računima na kraju prošle godine imali oko 1,55 milijardi KM, pa su tako ukupni depoziti iznosili oko 3,9 milijardi KM. Po podacima Agencije za bankarstvo RS, krediti građana su na kraju 2020. godine iznosili nešto više od 2,5 milijardi KM, a na kraju prošle godine oko 2,9 milijardi KM.

Dakle, kreditna zaduženost je povećana za oko 400 miliona KM.

S druge strane, štednja građana u bankama u Republici Srpskoj na kraju 2020. godine iznosila je gotovo 2,5 milijardi KM, a na kraju prošle godine je smanjena za 124,7 miliona KM.

Osim toga, građani su na tekućim računima na kraju prošle godine imali oko 1,55 milijardi KM, pa su tako ukupni depoziti iznosili oko 3,9 milijardi KM.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.