27.3.2023. 10:33
1
Načelnik Višegrada: Od ovog incidenta ne treba praviti histeriju
FOTO: CH
Napad na dvoje povratnika u Omeragićima kod Višegrada, Fadila i Ajšu Memišević, osudio je na Mladen Đurević, načelnik općine Višegrad.

“Ovom prilikom želim da osudim napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići, koji su napadnuti i pretučeni od strane za sada nepoznatih osoba. Očekujem od nadležnih organa da što prije rasvijetle ovaj događaj! Višegrad je grad mira i tolerancije”, napisao je Đurević na svom Facebook profilu.

Izmeu ostalog, načelnik Višegrada je izjavio da Bošnjaci u Višegradu nemaju problema te kako od ovog „incidenta ne treba praviti histeriju“.

Brutalni napad na Memiševiće, koji su u osmoj deceniji života, u njihovom domu dogodio se u četvrtak oko ponoći. Zatečeni su na spavanju, vezani i brutalno pretučeni, a njihova imovina je opljačkana, prenosi CH.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.