30.3.2023. 10:06
1
Prva reakcija Dodika na upozorenje američkog državnog sekretara: "Bolje da nisu dali ni dolar..."
"Da li je u onih 638 miliona dolara uračunat i osiromašeni uranijum koji su nam slali sa neba? Da li to računaju kao investiciju u biološko razaranje srpskog naroda", upitao je predsjednik RS-a

Milorad Dodik, predsjednik RS-a i lider SNSD-a, oglasio se nakon žestokih kritika koje je uputio američki državni sekretar Antony Blinken. 

Američki državni sekretar je, kako smo već objavili, Dodika uporedio sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom te naveo da je on na njegovom autoritarnom putu.  

"Mnoge novinare zanimalo je šta mislim o podacima koje je dala američka ambasada o donacijama u Republici Srpskoj od 1995. do danas. Već sam odgovorio - bolje da nisu dali ni dolar, a da se nisu tako i toliko miješali. Pitam se da li je u onih 638 miliona dolara uračunat i osiromašeni uranijum koji su nam slali sa neba? Da li to računaju kao investiciju u biološko razaranje srpskog naroda", poručio je Dodik. 

Blinken je, podsjećamo, poruku uputio na svom zvaničnom Twitter nalogu: 

"Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je on na autoritarnom putu predsjednika Putina. State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost kakvu zaslužuju svi građani Bosne i Hercegovine", poručio je Blinken.

Ova kratka poruka od izuzetne je važnost jer se Blinken, koji je praktično drugi čovjek po važnosti američke administracije nakon predsjednika, direktno obratio Dodiku, a što pokazuje da Washington posvećuje veliku pažnju dešavanjima u našoj zemlji i da se prate svi potezi (Milorada Dodika). 


(Admir O.)

DodikRS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.