30.3.2023. 22:50
0
Duple smjene u bijeljinskoj Bolnici kako bi se ukinule liste čekanja
Kardiolozi iz Bijeljine odlučili su da rade duple smjene kako bi pregledali sve pacijente koji se nalaze na listi čekanja.

Kako je saopšteno iz biljeljinske Bolnice u četvrtak, 30. marta, ova odluka ostaje na snazi do daljnjeg.

Odlukom kardiologa zaposlenih u bijeljinskoj bolnici, ubuduće će se na internističkom odjeljenju raditi duple smjene kako bi ukinuli tzv. liste čekanja. U ovoj zdravstvenoj ustanovi svakog mjeseca bude pregledano oko 500 kardioloških pacijenata, a ljekari će smjene raditi bez finansijske nadoknade.

"Nijedan pacijent trenutno ne čeka na pregled, ko god želi da se zakaže može se zakazati i biti pregledan koliko sutra. Mi koji smo malo više vremena provodili u nekim drugim segmentima kardiologije smo odlučili da se žrtvujemo za ovaj dio kako bi sugrađani bili pregledani i što zadovoljniji", kaže načelnik Odjela za internističke grane Aleksandar Janjičić.

Pored internističkog, liste čekanja ukinute su i na drugim odjeljenjima. Zbog povećanog broja pacijenata, iz bolnice najavljuju otvaranje još jedne angio sale.

"Kardiolozi i menadžment su odlučili da krenemo u nabavku još jedne angio sale što vjerujem da će biti realizovano u narednih nekoliko mjeseci”, ističe ravnatelj JZU Bolnica Sveti Vračevi Zlatko Maksimović.

Bolnici Sveti vračevi gravitira pet opština regije Bijeljina i Birač, a u angio sali godišnje bude izvedeno više stotina intervencija.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.