1.4.2023. 12:20
1
Brat Anela Kljake prijetio novinaru: "Mazlume jedan, pi**a ti materina, nije mi tetka, vidjet ćeš ko je mangup!"
Prije dvije godine, DEPO portal objavio je audiosnimak razgovora između novinara i navodno, kako tvrde autori ovog snimka, Nermina Kljake, brata Anela Kljake, kandidata za ministra trgovine Federacije BiH ispred stranke NES.

Na snimku se čuje kako Kljakin brat Nermin prijeti novinaru da će "ukoliko ga nastavi spominjati ili njegovog brata, da će on lično doći do njega u Konjic da to riješe."

Anel Kljako je isključen iz Saveza za bolju budućnost (SBB) zbog krađe glasova na lokalnim izborima 2020. godine. 

Ukrao glasove


Centralna izborna komisija BiH je ponovnim brojanjem glasova na samo 14 biračkih mjesta (od ukupno 150) zvanično utvrdila da je Anel Kljako ukrao 1.596 glasova.

Iz SBB-a su tada poručili kako su reakcije na isključenje Kljake iz stranke dočekane sa oduševljenjem u Hercegovini, jer su braća Kljako privatizirali stranku i sveli je na nekolicinu svojih poslušnika, zbog čega su mnogi ugledni kadrovi, univerzitetski profesori, poznati advokati i uspješni poduzetnici napustili SBB u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Izvor DEPO-a je potvrdio kako je kontaktirao Kljaku da provjeri da li je njegova tetka imenovana za v.d. direktoricu jedne ustanove u Mostaru, što je njega vidno naljutilo.

Govorili o zapošljavanju

Na snimku se čuje kako on ističe da dotična Enisa nije postala v. d. direktorica "jer je njegova tetka, nego zato što je bila najbolja na konkursu i zato što je ona to zaslužila".



Također, novinar se raspitivao i o zapošljavanju supruge Anela Kljake u jedno federalno ministarstvo, na šta je Kljako potvrdno odgovorio, ističući klako su "on i njegov brat Anel osam godina ginuli za stranku, a da se za stalno zaposlila samo žena Anela Kljake", jer je i ona, kako tvrdi osoba sa snimka, "bila jedina na konkursu", prenosi Avaz. 



(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.