5.4.2023. 8:02
0
Oglasila se Duška Jurišić: Ministar Sevlid Hurtić je zaprijetio blokadom isplata plata svim radnicima Ministarstva, razlog je što sam bila na službenom putu u Banjaluci
Duška Jurišić, zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH demantovala je navode o tome da je za troškove službenog puta u Višegrad povodom napada na porodicu Memišević tražila 12,5 KM.

– Za putovanja kraća od 12 sati nema dnevnice i to ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić vrlo dobro zna. Znaju i distributeri lažnih vijesti. Kao što je navedeno u dopisu, putovanje je trajalo tačno 7 sati i 45 minuta. Troškovi putovanja u Višegrad odnose se na troškove goriva.

Za putovanje je korišteno službeno vozilo. Vozač podliježe disciplinskoj odgovornosti ukoliko se vozilo koristi u bilo koju drugu svrhu osim službene. Ministar Sevlid Hurtić je u petak, 31.3.2023.godine zaprijetio blokadom isplate plata prvo svim radnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, a nakon toga zaposlenicima Kabineta zamjenice ministra. Razlog je što sam u šiht listi navela da sam 14.3.2023.godine bila na službenom putu u Banja Luci.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić nije htio potpisati putni nalog za moje službeno putovanje u Banja Luku, 14.3.2023.godine, prvog dana zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske na čijem dnevnom redu su bile izmjene Krivičnog zakonika, kojima se kriminalizira kleveta i uvreda.

Zatražio je da i vozač i ja snosimo troškove boravka u Banja Luci bez obzira što je sekretarka Ministarstva prethodno potpisala zahtjev, kojim odobrava službeni put.

Sve iznesene navode mogu potkrijepiti dokazima, objasnila je Jurišić.

(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.