6.4.2023. 17:47
0
Lendo poručio zastupnicima: Nadam se da nećete ništa uraditi što nije u interesu naroda i građana
Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo (SDA) obratio se zastupnicima u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na tački dnevnog reda o Informaciji o Odluci o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara, gdje je rekao da je dobro da se diskutuje o tome kako je došlo do ovoga.

Vi ste izabrani da poštujete Ustav, vi ste čuvari Ustava, nadam se da nećete ništa uraditi što nije u interesu naroda i građana. Volio bih da je odluka o imenovanju validna i da ima tri potpisa, ali ona nije validna. Ona je odluku donijela sama, pa tek poslije dva ili tri dana proslijedila kolegi Igoru i meni. Tražila je saglasnost za nešto u čemu nisam učestvovao, bilo je jednom i riječi da li sam ja za premijera. Ne odlučujemo mi ko će biti premijer, to su ozbiljne stvari za političke stranke – rekao je Lendo.

Kazao je da nisu pronašli rješenje.

- Gospodin Šmit je rekao da rukovodstvo zajedno sa strankama dođe do rješenja kada je u pitanju rukovodstva. Ja jesam za novu Vladu, vi znate da je HDZ najodgovorniji za Vladu FBiH. Mi vas danas informišemo kako nije došlo da imenovanju Vladu FBiH - zaključio je.


(Admir O.)

Lendo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.