9.4.2023. 11:45
0
Šef vatrogasaca u Bijeljini: Stavili smo požar pod kontrolu, izgorjeli gotovi suhi proizvodi, lakirnica...
FOTO: InfoBijeljina
- Požar u bijeljinskom preduzeću Mega-drvo stavljen je pod kontrolu. Nema opasnosti za dalje širenje, a pričinjena je velika materijalna šteta na objektu. Kazao je ovo za portal InfoBijeljina Mile Spasojević, šef Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina.

- Dobili smo dojavu u 6 i 15 sati da je požar izbio u hali preduzeća Mega-drvo. Ekipa koja je bila dežurna izašla je sa tri vatrogasna vozila. Kada je došla na lice mjesta, pošto je bio veliki požar koji se širio na druge hale. odmah smo angažovali cijelu vatrogasnu jedinicu i sva raspoloživa vozila su došla na teren. 

Bio je problem obezbijediti veliku količinu vode pa smo zvali vatrogasne jedinice iz Ugljevika i Lopara. Također, su u pomoć pritekla bijeljinska preduzeća Komunalac i Vodovod da dopremaju vodu - rekao je Spasojević.

Spasojević dodaje da je na terenu preko 40 vatrogasaca, te desetak vatrogasnih vozila.

- Najbitnije da je požar stavljen pod kontrolu, mada je velika materijalna šteta. Izgorjele su četiri hale u kojima su se nalazili gotovi, suhi proizvodi, lakirnica. Najbitnije da niko od vatrogasaca ni radnika koji se nalaze tu nije povrijeđen. Nema opasnosti za dalje širenje, a uzrok požara će se nakanadno ustanoviti - rekao je šef vatrogasaca.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.