12.4.2023. 13:24
0
Lendo: SDA će dati ponudu Osmorci
Refik Lendo, potpredsjednik Federacije BiH nakon sastanka rukovodstva FBiH kazao je medijima da će se u narednih desetak dana pokušati doći do rješenja.

"Nastojimo da pokušamo u narednih deset dana da dođemo do rješenja prije nego što visoki predstavnik donese svoje odluke. Ja lično smatram da bi to bilo bolje rješenje tako. Ako to visoki predstavnik donese, mi to moramo poštivati", rekao je Lendo.

Dodao je da će inicirati da se sastanu tri predsjednika političkih partija.

"Možda i ove sugestije visokog predstavnika ih sada natjeraju da sjednu i kažu konačno jedni drugima šta i kako dalje. Mislim da bi to bilo korektno i neophodno. Ja sam danas upravo razgovarao i pokušao objasniti da bi bilo najbolje rješenje da mi pokušamo doći do tog dijela kroz brze promjene Ustava. Mislim da je sad nerealno teško ali dogovor na ovaj način možda jeste. Promjena Ustava će doći prije ili kasnije, a ako ne onda će visoki predstavnik svojim nekim rješenjima nametnuti promjene Ustava", rekao je Lendo. 

Lendo je ranije pozvao predsjednike HDZ-a, SDP-a i SDA da sjednu i pokušaju dogovoriti rješenje za Vladu FBiH. 

Potpredsjednik je najavio da će Osmorka od SDA dobiti prihvatljivu ponudu.

"Ponudit ćemo nešto što je u interesu građana, što bi bilo dobro i prihvatljivo za Osmorku. Ne govorim o premijeru i bilo kojem dijelu kada je u pitanju učešće SDA", naglasio je.

Obratio se i Igor Stojanović koji je kazao da ovo što Lendo radi je "kupovina vremena". 

Govoreći o novom nametanju visokog predstavnika Stojanović je kazao da bi do sada bila Vlada FBiH formirana da Schmidt nije nametnuo izmjene u izbornoj noći, te da podržava domaća rješenja. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.